• Open-Hours:10 am to 7pm
  • info@yoursite.com

Wat moet ik weten wanneer ik een bedrijf ga oprichten?

Wat moet ik weten wanneer ik een bedrijf ga oprichten?

Wanneer je een eigen bedrijf opricht, komt er veel op je af. Je bent als ondernemer een uitdaging aangegaan en dat is zeker in het begin heel erg spannend. Je neemt een risico, wetende dat je veel kunt bereiken als je alles goed aanpakt. Maar hoe pak je dit goed aan? Welke valkuilen zijn er en wat kun je leren van de vele ondernemers die je voorgingen? Het is verstandig om je goed voor te bereiden op wat komen gaat. Ondernemen is risico’s nemen, maar het is aan jou om te herkennen wat haalbaar is en wat niet. In dit blog lees je meer over wat je moet weten wanneer je een bedrijf gaat oprichten.

Welke rechtsvorm past bij jouw bedrijf?

Bij het oprichten van een bedrijf zijn er veel beslissingen die je moet nemen. Welke dienst of welk product ga je aanbieden, wat wordt de strategie van jouw merk en wie of wat heb je nodig om jouw visie uit te werken? Een van de belangrijkste en eerste beslissingen die je echter dient te nemen, is de keuze voor de rechtsvorm van jouwbedrijf. Je kunt kiezen uit de eenmanszaak, een BV of een NV. Welke rechtsvorm het beste bij jouw bedrijf past, hangt van verschillende factoren af. Wat is je startkapitaal, wat is je verwachte bedrijfswinst en start je het bedrijf alleen op of samen met iemand anders? De antwoorden van deze vragen zijn cruciaal bij het bepalen van de beste strategie voor jouw bedrijf. Laat je adviseren door een ervaren boekhouder of accountant. Deze kan je ook begeleiden bij het oprichten van een bv of eenmanszaak.

Wat moet er geregeld worden?

Het oprichten van een bedrijf vraagt om veel regelwerk. Denk aan het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, het kiezen van een rechtsvorm (zoals hierboven beschreven) en het inschrijven bij de Belastingdienst. Het inschrijven bij de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel kun je tegenwoordig gelijktijdig doen. Wanneer je een bedrijf begint, ben je echter ook verplicht de administratie bij te houden. Laat je ook hierbij informeren en adviseren door een ervaren accountant.

Professionele hulp inschakelen

Het oprichten van een bedrijf doe je nooit alleen. We raden je aan om een accountant te vinden die goed bij jou en jouw bedrijf past. Deze kan je helpen om de kansen voor jouw bedrijf te herkennen. Natuurlijk kun je ook bij je bank of verzekeraar terecht voor professioneel advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *