• Open-Hours:10 am to 7pm
  • info@yoursite.com

Waarom het verstandig is om een specialist in te schakelen bij een bedrijfsovername

Waarom het verstandig is om een specialist in te schakelen bij een bedrijfsovername

Een bedrijfsovername is een ingewikkeld traject waarin veel factoren een rol spelen. Er moet onder andere gekeken worden naar de financiële-, fiscale- en juridische kant van het traject. Dit is de reden dat het een verstandige keuze is om een specialist in te schakelen bij een bedrijfsovername. Een bedrijfsovername specialist kan van grote waarde zijn bij een soepele overdracht van een bedrijf.

Wat komt er kijken bij een bedrijfsovername?

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij een bedrijfsovername. Hierbij kan er een onderscheid gemaakt worden tussen factoren die specialistische kennis vragen maar wel wettelijk zijn vastgelegd zoals de fiscale- en juridische factoren. Aan de andere kant spelen de financiële factoren een rol. Het is hierbij van belang om niet alleen de materiële activa vast te leggen maar ook om een waarde toe te kennen aan de immateriële zaken zoals kennis, ervaring en reputatie van een bedrijf. Door transparantie te creëren in de financiële situatie van een bedrijf, kan deze overdraagbaar gemaakt worden. Door het opstellen van een verkoopmemorandum wordt de onderneming “tastbaar” gemaakt. Dit is een ingewikkeld proces dat onderstreept waarom het verstandig is om een specialist in te schakelen bij een bedrijfsovername.

De rol van een bedrijfsovername specialist

Een bedrijfsovername specialist kan het volledige proces van het kopen of verkopen van een bedrijf op zich nemen. Deze persoon zal de regisseur zijn in dit traject en de betrokkenen alle zorg uit handen nemen. In vrijwel alle gevallen zal de bedrijfsovername specialist een team om zich heen vormen en gebruik maken van de specialistische kennis en ervaring van een accountant en een jurist om het traject in goede banen te leiden. Hierbij zal er gekeken worden naar de kleinste details. Op het moment dat er bijvoorbeeld sprake is van de overdracht van gevoelige (privacy gevoelige) zaken zal er bijvoorbeeld een geheimhoudingsplicht worden vastgelegd bij de overdracht. In het verkoopmemorandum wordt dan specifiek beschreven welke informatie niet naar buiten mag worden gebracht en wat de consequenties van een eventuele overtreding zijn. 

Bedrijfsovername specialisten om bedrijfsovernames een stuk minder gecompliceerd te maken

Bedrijfsovername specialisten zullen een persoonlijke begeleiding bieden gedurende het gehele traject bij de verkoop of aankoop van een bedrijf. Zij zullen je bijstaan vanaf het eerste moment dat je jouw intentie kenbaar hebt gemaakt tot en met de gang naar de notaris in geval van een B.V. of naar de Kamer van Koophandel om de overdracht van een bedrijf kenbaar te maken. Een specialist inschakelen bij een bedrijfsovername zorgt dus voor de noodzakelijke rust bij het zetten van belangrijke stappen en helpt om overwogen beslissingen te nemen in dit proces. Een bedrijfsovername wordt hierdoor niet minder ingrijpend maar wel een stuk minder gecompliceerd gemaakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *