• Open-Hours:10 am to 7pm
  • info@yoursite.com

Rechtsgebieden van een advocaat

Rechtsgebieden van een advocaat

Heb je een advocaat nodig? Dan is het handig om te weten wat voor soorten expertises een advocaat kan hebben. Zo weet jij welke advocaat de juiste is voor jou! Het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon geïnteresseerd ben in advocaten en wat zij doen. In deze blog lees je meer over drie (van de vele) verschillende rechtsgebieden van een advocaat.

Vreemdelingenrecht

Vreemdelingenrecht is van belang voor mensen die zich tijdelijk of blijvend willen vestigen in Nederland. Dit komt vaak door werk, familie of studie. Vaak is het in deze situaties verstandig om een advocaat in te schakelen die verstand heeft van immigratie of verblijfsvergunningen. Er zijn verschillende expertises als het gaat om vreemdelingenrecht. Een aantal zijn: toegang en verblijf (TEV), verblijfsvergunning kennismigranten en Nederlandse nationaliteit. 

Bestuursrecht

Een ander rechtsgebied is het bestuursrecht. Dit gaat vooral over beslissingen die door de overheid worden gemaakt. Deze beslissingen kunnen van invloed zijn op jou. Als je het daar niet mee eens bent, is het belangrijk om snel in te grijpen door bijvoorbeeld het inschakelen van een bestuursrecht advocaat in Amsterdam. Zo kun je onder andere bezwaar indienen of rechtsbijstand inzetten. Ook bij bestuursrecht zijn er verschillende expertises waar advocaten zich in kunnen specialiseren. Voorbeelden zijn sociaal zekerheidsrecht, beslissingen van de gemeente en boete onder dwangsom. 

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht is een bekend rechtsgebied. Dit recht gaat in op de verhouding tussen een werkgever en haar werknemers op juridisch gebied. Het is vooral bedoeld om de werknemer te beschermen. Daarom worden er regels opgesteld waaraan zowel de werknemer als de werkgever zich moet houden. Het arbeidsrecht geeft duidelijkheid over een arbeidsovereenkomst, over gebeurtenissen tijdens de duur van deze arbeidsovereenkomst (denk aan ziekte) en het bepaalt hoe de overeenkomst beëindigd kan worden. Het grootste deel van de regels en werkgevers vallen onder de collectieve arbeidsovereenkomst (CAO).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *