• Open-Hours:10 am to 7pm
  • info@yoursite.com

Jouw algemene voorwaarden opstellen

Jouw algemene voorwaarden opstellen

Ga jij de algemene voorwaarden opstellen? Dan moet je wel weten wat er allemaal in komt te staan en wat het precies inhoudt. Als ondernemer moet je namelijk goed weten wat jou allemaal te wachten staat. Omdat je als ondernemer vaak niet veel tijd hebt, kun je het beste gaan samenwerken met een specialist. Een van de specialisten waar je contact mee op kunt nemen is Rocket Lawyer. Maar wat zijn de algemene voorwaarden precies en waarom moet je deze opstellen? Onderstaande informatie legt het jou helemaal uit, zodat je kunt beginnen met het gehele document.

De algemene voorwaarden opstellen voor extra regels

De algemene voorwaarden worden in de volksmond ook wel de kleine lettertjes genoemd. Het zijn namelijk de regels die je hanteert voor jouw producten en diensten en de verkoop ervan. In feite kun je de algemene voorwaarden opstellen als aanvulling van de normale overeenkomst tussen jou en de klant. Je kunt hiermee ook afspraken vastleggen die gemaakt zijn. De kernbepalingen mogen echter niet opgenomen worden in dit document. Dit gebeurt weer in andere documenten, die je bijvoorbeeld in de factuur plaatst. Ook voorwaarden over de uitvoering van de dienst worden achterwege gelaten.

De risico’s voor jouw bedrijf altijd beperken

De algemene voorwaarden opstellen zorgt ervoor dat de klant de voorwaarden kent die betrekking hebben op betaaltermijnen, aansprakelijkheid, incassokosten, garantie en levertijd. Het wordt hierdoor direct duidelijk welke rechten en plichten er zijn en hoe je jouw dienstverlening tot stand laat komen. Hiermee kun je ook risico’s zoveel mogelijk beperken. Als ondernemer wil je er immers wel verzekerd van zijn dat je jouw geld krijgt of de producten niet hoeft te leveren als de klant weigert te betalen. Uiteindelijk kun je deze producten of diensten weer ergens anders aanbieden en alsnog de winst pakken.

Veel tijd besparen

De algemene voorwaarden opstellen brengt ook nog andere voordelen met zich mee. Zo kun je altijd transparant zakendoen met klanten en andere afnemers. Deze zien immers direct wat de voorwaarden zijn van jouw bedrijf. Ook bespaart het je veel tijd en moeite, omdat je altijd al alles paraat hebt. Je hoeft dus geen nieuwe contracten op te stellen. Wanneer er een probleem is, kan het vrijwel nooit op een juridisch conflict uitdraaien. Ondernemers weten immers ook precies wat opgevolgd moet worden. Door je overal aan te houden kan het alleen maar van profiteren.

Bespaar tijd door je algemene voorwaarden op te stellen via www.rocketlawyer.com!

Transparantie voor jouw bedrijf

Als ondernemer wil je niet veel tijd verliezen. Algemene voorwaarden opstellen hoeft daarom ook niet veel werk te zijn. Met behulp van een specialist hoef je alleen maar een aantal vragen op te stellen, waarna er een voorbeelddocument ontstaat. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is ervoor te zorgen dat het bij jouw huisstijl past. Door in het voorbeeld een aantal zaken te veranderen zorg je ervoor dat jouw klanten direct zien dat het van jouw bedrijf afkomt en door de transparantie kom je altijd betrouwbaar over. Het opstellen kan dus alleen maar voordelen met zich meebrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *