• Open-Hours:10 am to 7pm
  • info@yoursite.com

Hoe richt je online een BV op?

Hoe richt je online een BV op?

Heb je een werelds idee voor een nieuwe onderneming en wil je snel aan de slag? Schrikken de hoge notariskosten en de ingewikkelde procedure je af? Geen zorgen! Tegenwoordig is het ook mogelijk om je BV langs de online weg op te richten. Heb je daar wel eens aan gedacht? Zo niet, kom er in deze blog achter hoe je eenvoudig en voor een betaalbare prijs vanuit je werkkamer thuis je BV kunt oprichten.

Wat moet ik doen om mijn BV online op te richten?

Het online oprichten van jouw BV is heel eenvoudig. Ga eerst voor jezelf na wat jouw behoeftes zijn. Tegen welke prijzen en binnen welke oprichtingstermijnen wil jij jouw BV oprichten? De stappen die je voor de oprichting van een BV moet doorlopen zijn doorgaans als volgt. Je start door online een vragenlijst in te vullen. Deze vragen zien op gegevens die de notaris van je nodig heeft om jouw BV te kunnen oprichten. Het gemak van online oprichten? Je kunt een dergelijke vragenlijst eenvoudig vanuit huis invullen. Heb je de vragenlijst ingevuld? Afhankelijk van de aanbieder kan je dan de conceptakte inzien, de benodigde documenten uploaden en een afspraak met de notaris inplannen. Als je al deze stappen hebt doorlopen, is je BV binnen enkele werkdagen van de grond! Bij Ligo kan je al vanaf € 299,- van start.

Moet ik langs bij de notaris bij online oprichting?

Ook bij het online oprichten van je BV is een notaris betrokken. De notaris moet jou namelijk identificeren.Bij bepaalde notarissen is het mogelijk om de afspraak voor het oprichten van je BV via een videocall te doen verlopen. Je hoeft er dus niet fysiek langs te gaan. Dit kan je enkele uren in de auto of een lange treinreis besparen. Wil je liever wel langs bij de notaris? Dat is bij Ligo geen probleem. Aan het eind van onze vragenlijst kan je aangeven voor welke notaris jij kiest.

Waar moet je bij het online oprichten van je BV rekening mee houden?

Ga voordat je online een BV opricht in ieder geval de volgende punten af.

  • Bepaal of de BV voor jou de juiste rechtsvorm. In onze blog praten we je snel bij over de voordelen van de BV.
  • Wil je naast een BV ook een holding oprichten? Hiermee kan je bijvoorbeeld geld besparen! In de gratis gids op onze website hebben we alle voordelen van een holdingstructuur voor je op een rijtje gezet.
  • Ben je van plan jouw BV alleen of juist samen met anderen oprichten? Bedenk in dit laatste geval wie de oprichters, bestuurders en aandeelhouders van de BV zullen zijn.
  • Maak een ondernemingsplan. In je ondernemingsplan zet je uiteen wat de activiteiten van de onderneming worden, welke markt je wil betreden, op welke manier jij je onderneming wil vormgeven en hoe je van plan bent geld te verdienen. Hoe beter jij bent voorbereid, hoe groter jouw kans op succes!
  • Voorkom risico’s door na te denken over de zaken die je na de oprichting van je BV moet regelen. Hierbij kun je denken aan een zakelijke bankrekening, contracten, verlaging van het DGA salaris en verzekeringen.

Heb je nog vragen over het proces van het online oprichten van een BV? Stel ze gerust aan ons team van juristen en notarissen. Heb je na de oprichting nog bepaalde essentiële contracten nodig? Ook dan kan je bij Ligo terecht! Ons team denkt graag met je mee en staat met vrijblijvend advies voor je klaar via 020-3031043. Daarnaast kun je elke dag van 9u tot 23u met al je vragen terecht op onze online chat op de website. Ook in het weekend!

Het Ligo Team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *