• Open-Hours:10 am to 7pm
  • info@yoursite.com

Hoe de juiste pro deo advocaat kiezen

Hoe de juiste pro deo advocaat kiezen

Als je een pro deo advocaat zoekt om je te helpen bij een juridische kwestie die in je leven is opgedoken, vraag je je misschien af hoe je een advocaat kunt vinden en hoe je kunt weten of je de juiste advocaat kiest voor je specifieke juridische behoeften.

Het is belangrijk te onthouden dat de advocaat een dienst aanbiedt en dat je, als potentiële consument van die dienst, de aangeboden diensten kunt en moet evalueren op vrijwel dezelfde manier als je een andere soort dienst zou evalueren die je wilt kopen.

Hoe een advocaat kiezen

De eerste stap in het proces van het kiezen van de juiste advocaat van onvermogen is dus de onderzoeksfase. Idealiter wil je beginnen met de namen van verschillende advocaten, en, zoals bij de aankoop van de meeste andere diensten, zijn persoonlijke referenties vaak de beste plaats om te beginnen. Begin je lijst samen te stellen door vrienden, buren, en zakenrelaties om aanbevelingen te vragen.

Hoe weet je of je advocaat goed is?

Als je eenmaal een lijst van potentiële advocaten hebt samengesteld, kun je met het evaluatieproces beginnen. De meeste advocaten bieden een gratis eerste consult aan, en als geïnformeerde consument moet je daar ten volle gebruik van maken.

Wees voorbereid met een schriftelijke lijst van vragen, en maak aantekeningen tijdens het consult, zodat je later de advocaten op je lijst kunt vergelijken. Belangrijke vragen die je tijdens dit eerste consult kunt stellen zijn onder meer de volgende:

  • Gebied(en) van deskundigheid. Je wilt er zeker van zijn dat de advocaat die je inhuurt ervaring heeft op het gebied van de wet waarin je hulp nodig hebt. Er zijn veel praktijkgebieden in de advocatuur, en de meeste advocaten hebben de neiging zaken op specifieke praktijkgebieden te behandelen.
  • Mogelijke kosten. Juridisch advies kan behoorlijk kostbaar worden, dus het is belangrijk dat je weet hoeveel je advocaat je in rekening zal brengen. Tijdens het eerste consult moet een advocaat je een schatting kunnen geven, gebaseerd op de feiten van je zaak.
  • Het juridische team. Sommige advocaten werken alleen, terwijl anderen paralegals in hun team hebben of een deel van het juridische werk aan andere advocaten uitbesteden. Je wilt zeker weten wie je dossier zal behandelen, want dit kan invloed hebben op zowel de kwaliteit van de dienstverlening die je krijgt als op de kosten.
  • Communicatie. Hoe communiceert de advocaat met zijn of haar cliënten? Als je een vraag hebt, hoe moet je dan met hem of haar in contact komen? Hoe is hun responstijd? Hoewel elke advocaat hoogstwaarschijnlijk meerdere zaken tegelijk zal behandelen, is jouw zaak voor jou een prioriteit, en je moet er zeker van zijn dat de advocaat die je inhuurt dit erkent en tijdig met je communiceert.

Tenslotte wil je, behalve antwoorden op vragen als deze, ook zeker weten dat jij en de pro deo advocaat die je aanhoudt goed bij elkaar passen als het op persoonlijkheid aankomt. Vraag jezelf af: voel ik me op mijn gemak bij deze advocaat? Zal ik me op mijn gemak voelen als ik hem of haar vragen stel en zaken ter sprake breng die me bezighouden?

Als je de advocaat gekozen hebt waarvan je denkt dat hij goed bij je zal passen, is het een goed idee om de organisatie in je staat te bellen die de tuchtzaken van advocaten behandelt, om er zeker van te zijn dat de advocaat die je gekozen hebt niet het voorwerp van tuchtmaatregelen is geweest. In de meeste staten zal deze organisatie de state bar association zijn, maar het kan variëren, afhankelijk van je staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *