• Open-Hours:10 am to 7pm
  • info@yoursite.com

Een eigen bedrijf beginnen? Zo kom je aan een startkapitaal

Een eigen bedrijf beginnen? Zo kom je aan een startkapitaal

Heb jij een goed idee om een bedrijf te beginnen? En wil jij dit idee graag waarmaken? Dan heb je, naast een KVK inschrijving, waarschijnlijk ook startkapitaal nodig. Veel starters vragen zich af hoe zij aan dit startkapitaal komen. Een vereiste om bij een bank een zakelijke lening te krijgen, is meestal (veel) eigen vermogen en een sterk ondernemingsplan. Zakelijke online geldverstrekkers hebben financiële gegevens nodig om je kredietscore te berekenen. Deze financiële gegevens, zoals een jaarrekening, zijn als starter vaak nog niet beschikbaar. Toch zijn er verschillende andere manieren om jouw benodigde startkapitaal te bemachtigen. Benieuwd hoe? Dat vertellen wij je graag hieronder.

Eigen vermogen

De eerste optie waar wij je graag over vertellen is het gebruik van eigen. Een groot voordeel van het gebruik van eigen vermogen is dat je maandelijkse lasten lager zijn: je betaalt namelijk geen maandelijks bedrag aan aflossing en rente. Daarnaast wordt de solvabiliteit van jouw onderneming beter, hierdoor wordt het gemakkelijk om vreemd vermogen aan te trekken. Echter, kleven er helaas ook nadelen aan het gebruik van eigen vermogen. Zo zou het goed kunnen dat je geen persoonlijke buffer meer hebt als je al je geld in je bedrijf stopt.

Crowdfunding
Heb jij geen eigen vermogen tot je beschikking, maar heb jij wél een opmerkelijk, creatief of duurzaam idee voor een bedrijf? Dan zou crowdfunding een goede optie kunnen zijn. De laatste jaren is de populariteit van verschillende (internationale) financieringsplatformen toegenomen. Aangezien crowdfunding een relatief nieuwe vorm van een zakelijke financiering is, is het belangrijk om goed vooronderzoek te doen. Zo is het belangrijk om een afweging te maken tussen de voor- en nadelen van crowdfunding. Een belangrijk voordeel van crowdfunding is dat het extra publiciteit en marketing kan opleveren. Een nadeel is echter dat het een campagne vereist, het opzetten van een campagne kan veel tijd en energie eisen.

Geld inzamelen bij vrienden en familie

Zie jij een crowdfunding actie niet helemaal zitten en zoek je het liever dichterbij huis?

Als jij jouw familie en/of vrienden kan overtuigen van jouw idee dan kan het geld lenen van familie en of vrienden een uitkomst zijn. Een groot voordeel hiervan is dat je snel geld bij elkaar hebt om je ondernemersdroom waar te maken en je vaak tegen een gunstige rente kan lenen. Toch kiezen veel ondernemers niet direct voor deze optie, een groot nadeel is namelijk dat de scheidingslijn tussen privé en zakelijk verdwijnt.

Welke optie past bij mij?

Zoals de bovenstaande tekst weergeeft is het belangrijk om de voor- en nadelen van de verschillende opties tegen elkaar af te wegen. Welke optie het best bij jouw onderneming past is afhankelijk van verschillende factoren, zoals jouw huidige persoonlijke situatie en het benodigde bedrag. Kom je er zelf niet en heb je geen idee hoe je de start van jouw bedrijf kunt financieren? Dan is het aan te raden om een specialist te raadplegen, deze specialist kan jou vast en zeker adviseren op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *